Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt

muus kaffe

Kaffe FAQ

Hvad er god kaffe for dig?

Kaffe kan hurtigt blive en lidt avanceret størrelse, når man brænder for kaffenørderi. Men noget af det vi også brænder for er forståelig og tilgængelig kaffe. Kort sagt: Det handler om den gode og hyggelige kaffe. Vi er nemlig ikke de store tilhængere af avanceret kaffe, vi tror på god nordjysk kvalitetskaffe. Vi mener, at kaffe skal være let at brygge og god at smage på. Dette er baggrunden for denne lille kaffe FAQ, vi har sat sammen. Skulle vi ikke have svaret på dit spørgsmål, er du meget velkommen til at sende os en mail på: kaffe@muuskaffe.dk med dit spørgsmål, så hjælper vi dig gerne videre. 

Ofte stillede spørgsmål

Kaffebønnerne er ristet indenfor 1-7 dage, når de afsendes. 

Vi sender alle privat pakker med DAO, hvor man kan vælge med omdeling eller levering til pakkeshop. Vi sender med GLS til erhverv. 

Vi afsender ordrer i løbet af 1-3 dage hverdage, og DAO har en forventet leveringstid på 2-4 dage. 

Nej vi har ikke fri fragt. 

Forsendelse med DAO koster 35 kr., og det gælder både til pakkeshop eller med omdeling. Forsendelse med GLS Erhverv koster også 35 kr. 

Vi anbefaler ca. 8 gram malet kaffe pr. 125 ml. vand. 

Cupping score bruges til at fastsætte kaffens standard, og om den møder kravene til at kaldes specialkaffe. Metoden er udviklet af Specialty Coffee Association. Cupping score har en scala fra 0-100, hvor bønnerne vurderes ud fra bl.a. synlige defekter, syre, eftersmag, balance og sødme. 

Kun kaffe med en cupping score på over 80 kan kaldes for specialkaffe. Hos Muus Kaffe har vi valgt, kun at have specialkaffe med en cupping score på over 80. 

Kort fortalt er espresso en bryggemetode, hvor vandet presses igennem malet kaffe under et tryk på helst 9 bar. Derfor kan en espresso i teorien brygges på de fleste slags ristede kaffebønner. 

Almindelige kaffebønner er typisk det, vi kalder for mellemristede kaffebønner. I vores risteri er målet med de mellemristede kaffebønner altid at skabe en rund og blød kaffe, der fremhæver de naturlige smagsaromaer i bønnen. Espresso kaffebønner derimod er mørkristede kaffebønner, som er ristet i længere tid. Espresso bønnerne er derfor velegnede til espresso, da man vil kunne få en dybere, mørkere og mere cremet espresso ved at anvende disse bønner. 

http://cookie-script.com/s/.js