Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt

muus kaffe

Brasiliansk Espresso Ara

En stærk og fyldig espresso. Kaffebønnerne har dybe smagsnoter af mandler, chokolade og karamel. 100 % Arabica bønner.

69,00 kr.209,00 kr.

Brasiliansk Espresso – Ara Organic

Økologisk gourmet kaffe dyrket i delstaten Minas Geraís i Brasilien. Bønnerne har har en cupping score på 84, og er dyrket i en højde på 950 m over havets overflade. Bearbejdningsprocessen af bønnerne er natural. Brasiliansk espresso hos Muus Kaffe er mørkristede kaffebønner fra den bæredygtige kaffefarm Fazenda Dutra.  Fazenda Dutra kaffefarmen er drevet af brødrene Ednilson og Walter, som overtog kaffefarmen, da deres far Zeca gik bort i 1999. Farmen drives på moderne vis med omtanke for miljø og mennesker. De har bl.a. installeret 51 solcellemoduler, der genererer 18,400 kW om året. Målet på kaffefarmen i Brasilien er at være selvforsynende, og det planlægges at installere 800 moduler yderligere. Dette er blot et enkelt ud af mange tiltag, farmen har gjort sig i de seneste år. I kafferisteriet på Gjøl rister vi kaffebønnerne med forskellige risteprofiler, derfor har vi også en mellemristet udgave af de lækre kaffebønner Ara Organic fra Fazenda Dutra. Hvis du er interesseret i at læse mere om de bæredygtige tiltag kaffefarmen har gjort, kan du finde det under den mellemristede kaffe lige her.

Hvordan rister man espresso?

Espresso kaffebønnerne rister vi i ca. 15 – 18 min., afhængigt af kaffebønnen. I denne proces udvikles dybere og mørkere smagsnoter. Vi rister alle espresso kaffebønnerne på en Giesen Coffee Roaster, der kan riste 6 kg. af gangen. Derfor er Muus Kaffe, det man kan kalde et mikroristeri indenfor kaffe. Vi ligger i et naturskønt område ned til Limfjorden med kort afstand til Aalborg, Aabybro, Blokhus og Løkken.

Hvad er forskellen på kaffe og espresso?

Espresso er en bryggemetode, derfor kan man eksempelvis sagtens anvende mellemristede kaffebønner til at lave espresso. Når vi refererer til espresso kaffebønner, så er der egentlig tale om mørkristede kaffebønner, som er velegnede til at give en dyb og fyldig smag til netop espresso-bryggemetoden. På den modsatte side kan man også sagtens brygge filterkaffe med espresso kaffebønner, hvis man er til en mere kraftig smag. Så kort sagt er forskellen på almindelig kaffe og espresso, at det er forskellige bryggemetoder.

Køb økologiske espresso kaffebønner

Vi har et lille sortiment af mørkristede kaffebønner til espresso. Følg med på de sociale medier for at se, hvornår der er nye kaffebønner på hylden.
Instagram: @muuskaffe /Facebook: Muus Kaffe