Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt

muus kaffe

Brasiliansk kaffe Ara

Smagsnoter af mandler, chokolade og karamel. Økologisk gourmetkaffe fra Fazenda Dutra, som er en moderne kaffefarm i Brasilien med stort fokus på bæredygtig kaffedyrkning. 100 % Arabica.

69,00 kr.209,00 kr.

Ara Organic – Kaffe fra Brasilien

Økologisk kaffe fra Brasilien. Kaffebønnerne er dyrket i  Minas Geraís i Brasilien. Kaffen har smagsnoter af karamel, mandler og chokolade. Brasiliansk kaffe, der er dyrket i rig vulkansk jord, med en meget rig familiehistorie, der strækker sig over generationer. Kaffen har en cupping score på 84. Kaffebønnerne er dyrket i en højde på 950 m over havets overflade. Bearbejdningsprocessen af bønnerne er natural. Kaffe fra Brasilien: Fazenda Dutra  – en af Brasiliens mest bæredygtige specialkaffe farme.

José (Zeca) Dutra Sobrinho arvede en lille farm i São João do Manhuaçu i starten af 1950’erne. Beliggende i Zona de Mata i den østlige del af Minas Geraís, drager São João do Manhuaçu fordel af den rige vulkanske jord så vel som beliggenheden i det brasilianske højland, der skabe gode forhold til kaffedyrkning.

Zeca dedikerede hans farm til produktion af kaffe. I mere end 40år havde han mulighed for at udvide sine landbesiddelser og øge hans produktion. Men 2 store begivenheder ødelagde næsten alt hans hårde arbejde: Han mistede et par muligheder da kaffen ikke levede op til den forventede kvalitet og pris krisen på kaffe ramte Zeca meget hårdt. Men Zeca og hans familie så disse hårde tider, som en mulighed for at transformere deres kaffefarm og investere i produktionen af høj kvalitetskaffebønner.

Da Zeca gik bort i 1999, overtog hans sønner Ednilson og Walter farmen. Zecas arv strakte sig over mere end 300 hektar af kaffe, og en stærk familie tradition at føre videre. Ednilson og Walter ikke blot fortsatte deres fars arbejde, men de investerede i plantagen. De udvidede deres viden om kaffeproduktion og de 2 brødre transformerede Fazenda Dutra til en af de mest bæredygtige specialkaffe farme i Brasilien.

Bæredygtig brasiliansk kaffe

Bæredygtighed er ikke bare et spørgsmål om certificering for Dutra brødrene. Ud af deres nu 1.000 hektar har de dedikeret 300 til bevaring og genopbygning af landet. Ved hjælp af strikt seperation af spildevand beskyttes de naturlige kilder og vandfald, der er spredt ud på ejendommen. De har også plantet læbælter for at undgå skadedyrssygdomme i kaffeplanterne, og benytter kaffestrå som gødning. Gennem disse naturlige metoder har de nedbragt deres brug af pesticider og andre kemikalske produkter til kaffedyrkning. Fazenda Dutra er også en af de første kaffe ejendomme i Brasilien til at have installeret en soldrevet pulper machine (en maskine der bruger til bearbejdning af kaffebønnerne). 51 solcellemoduler er blevet installeret, og de genererer 18,400 kW om året. Målet på kaffefarmen i Brasilien er at være selvforsynende, og det planlægges at installere 800 moduler yderligere samt at skifte maskinerne der anvendes til bearbejdning af kaffebønner ud med udelukkende solenergi.

Ednilson og Walter Dutra føler også et socialt ansvar i deres lokalsamfund. I højsæson beskæftiger de mere end 600 ansatte og dette forudsætter en stor indflydelse på mange familier. Udover almen oplæring og passende sikkerhedsforanstaltninger på kaffefarmen, tilbyder de også et “Family Health Program”. Dette program betyder bl.a. at der bringes sundhedspersonale tilf armen, de driver en kantine, hvor medarbejdere kan spise sunde måltider og de har en landskole for børnene i regionen.

Køb brasiliansk kaffe fra den seneste høst

Følg løbende med på vores sociale medier, når vi får nye kaffebønner hjem fra Brasilien.
Instagram: @muuskaffe /Facebook: Muus Kaffe