Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt

muus kaffe

Chemex 6 Kopper

Chemex 6 kopper er en klassisk pour over kaffebrygger med historie helt tilbage til 1940’erne. En klassisk bryggemetode til velsmagende kaffe.

429,00 kr.

1 på lager

Chemex 6 kopper – En klassisk bryggemetode

CHEMEX 6 kopper kaffebryggeren blev opfundet af Dr. Peter Schlumbohm, som var kemist. Gennem hans karriere udviklede han over 300 patenterede produkter – lige fra cocktail shakers til automobiler. Han fokus var at skabe hverdagsfunktionalitet gennem attraktivt design og brugervenlighed. Denne kaffe bryggemetode er fortsat meget populær, da metoden er nem at anvende og smagen helt fantastisk.

Pour over kaffe

Chemex 6 kopper kaffebryggeren er en klassisk model, som er særdeles velegnet til en blød og rund kaffesmag. Chemex kaffebryggeren har været anvendt siden 1940’erne, hvor den blev opfundet i 1941. Metoden er tidløs og fremhæver kaffebønnernes naturlige smagsnoter meget fint. Chemex kaffebrygning er et godt alternativ til den populære stempelkaffe, hvis man gerne vil undgå en kaffe med for kraftige noter. Chemex kaffen trækker nemlig i kortere tid end ved f.eks. stempelkaffe, og derfor får man en mere let og luftig kaffe end ved f.eks. stempelbrygning.

Gode bønner til Chemex 6 kopper kaffebrygger

Til denne klassiske bryggemetode kan man med fordel anvende mellemristede bønner for en mild og rund smag. I kafferisteriet foretrækker vi især kaffe fra Peru eller Brasilien til denne bryggemetode, da disse kaffer har bløde smagsnoter som fremhæves fint ved denne bryggemetode. Er du til en lysere kaffe anbefaler vi Guatemala – La Sola eller Honduras kaffebønner.  

Formalingsgrad af kaffebønnerne

God kaffebrygning handler selvfølgelig også om dosering af kaffebønner og den rette formalingsgrad af kaffebønnerne. Vi anbefaler en formalingsgrad, der ligger tæt på stempelkaffe, men det er selvfølgelig en smagssag, hvad man mest er til. Generelt bliver smagen mere syrlig jo grovere bønnerne er, så er du til en mere lysristet kaffesmag, kan du evt. eksperimentere med en grovere maling af kaffebønner.

Muus Kaffe – Gourmet kaffebønner

Muus Kaffe er et lille lokalt kafferisteri på Gjøl i Nordjylland. Følg os på sociale medier og se hvornår vi får nye kaffebønner hjem Instagram: @muuskaffe og facebook.com/muuskaffe.