Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt

muus kaffe

Colombiansk Espresso

Colombiansk Espresso – Supremo Organic. Mørkristede Caturra kaffebønner med mørke og dybe smagsnoter af cremet mælkechokolade. 100 % Arabica.

69,00 kr.209,00 kr.

Colombiansk Espresso – Supremo Organic

Colombiansk espresso kaffebønner med en cupping score på 83. Bearbejdningsprocessen af bønnerne er washed. Kaffebønnerne er af sorten Caturra, som er en naturlig mutation af den populære Bourbon bønne. Ca. 10 % af verdens kaffe bliver produceret i Colombia, derfor er Colombiansk kaffe med rette en eftertragtet vare. I risteriet sælger vi kun økologiske kaffebønner, og denne lækre kaffe er derfor også økologisk. Denne kaffe fåes også som mellemristet, find den lige her. 

Caturra Kaffebønner – Caturra Espresso

Caturra kaffebønner blev oprindeligt opdaget på en plantage i Minas Gerais, Brasilien et sted mellem 1915 – 1918. Caturra er en mindre kaffeplante, navnet “Caturra” er opstået fra sproget Guarani, der betyder lille. Guarani er sammen med spansk det officielle sprog i Paraquay. Paraquay er placeret med landegrænser til Brasilien, Argentina og Bolivia.

Caturra kaffeplanten er som sagt mindre end mange andre kaffeplanter, men giver samtidig et stort udbytte. Derfor er det en meget populær kaffeplante i Sydamerika. Planten blev introduceret til Guatemala i de tidlige 1940’ere, og herfra blev den udbredt til Costa Rica, Honduras og Panama. Det skulle dog tage flere årtier før kaffeplanten for alvor sin plads i colombiansk kaffedyrkning, før 2008 var det anslået at ca. halvdelen af kaffeplanterne var Caturra.

Caturra er også kendt for at være en af stammerne til “Catimor” familien. Eksempler på Catimor varianter er bl.a. Costa Rica 95, Catisic og Lempira. Disse planter er især udviklet med tanke på at styrke kaffeplanternes rust resistance, da det ofte er en af risikofaktorerne for især økologiske kaffeplanter.

Colombia Espresso Kaffebønner

Følg med på vores sociale medier når vi får nye kaffebønner hjem fra Colombia. Vi har ofte et stort udvalg af økologiske kaffebønner fra Sydamerika, og al vores kaffe er specialkaffe med en cupping score på over 80.
Instagram: @muuskaffe /Facebook: Muus Kaffe