Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt

muus kaffe

Colombiansk kaffe

En cremet eftersmag med smagsnoter af mælkechokolade. Colombiansk kaffe med en blød sødme og en cupping score på 83.  100 % Arabica.

69,00 kr.209,00 kr.

Colombia Supremo – Organic

Denne økologiske colombiansk kaffe har en dejlig sødme af mælkechokolade, som komplimenteres godt med en let friskhed af citrus. Denne kaffe har en cupping score på 83, og især sødmen i kaffen skal fremhæves. I Colombia høstes kaffen marts-august / oktober-januar. Bearbejdningsprocessen på denne kaffebønne er vasket.

Caturra kaffebønner

Disse kaffebønner er af variationen Caturra, som er en naturlig mutation af bourbon bønnen. Caturra kaffebønnen blev første gang opdaget i Brasilien et sted mellem 1915-1918. Selve kaffeplanten er kendetegnet ved at være mindre end andre kaffeplanter, dette har gjort denne variation til meget populær colombiansk kaffe. Caturra kaffeplanten producerer mange kaffebønner af meget god kvalitet. Dette har gjort det muligt for kaffebønnerne at placere flere buske på mindre plads. Selvsagt har dette også økonomiske fordele for kaffebønderne, derfor bidrager denne bønne også til en mere effektiv produktion. Colombiansk kaffe er generelt kendetegnet ved noter af en let citrus syrlighed og kakao, så denne kaffe har også nogle af de kendte karakteristiske træk for kaffebønnerne fra dette land.

Colombiansk kaffe historie

I mange år har kaffe og Colombia været synonymer, da omkring 550,000 colombianske familier lever af kaffeindustrien. Rigtig mange kaffeproducenter i Colombia består af mindre farme – cirka 60% af Colombia’s produktion stammer fra farme under 5 hektar i størrelse. Colombia har mange berømte kaffe regioner heriblandt kan nævnes: Caldas, Quindío, Risaralda and Tolima. Området er indskrevet på Unesco’s World Heritage liste som “Coffee Cultural Landscape” for at være et exceptionelt eksempel på kulturel, bæredygtigt og produktivt landskab. Colombianerne har en meget rig kaffehistorie, de har dyrket kaffe i årtier, og colombiansk kaffe er meget velsmagende kvalitetskaffe, som de fleste vil sætte stor pris på til deres mellemristede kaffe eller som en god espresso. Omkring 10 % af verdens kaffe produceres i Colombia, derfor er det så afgjort en verdensdel med specialkaffe i særklasse.

Køb colombiansk kaffe fra seneste høst

Følg løbende med på vores sociale medier, når vi får nye kaffebønner hjem fra Colombia.
Instagram: @muuskaffe /Facebook: Muus Kaffe