Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt

muus kaffe

Indonesien kaffe

Fairtrade og økologisk kaffe dyrket i Aceh Tengah nær bjergkæden Bukit Barisan, som løber langs øen Sumatra – også kendt som Gayo Highlands regionen. Gayo Highlands er opkaldt efter den etniske gruppe Gayo. Cupping score på 84,5 og smagsnoter af karamel, brunt sukker og vanilje. 100 % Arabica.

69,00 kr.209,00 kr.

Indonesien Kaffe – Sumatro Gayo Mandheling | Grade 1 | FTO

Indonesien kaffe dyrket i regionen Aceh Tengah, hvor den nærmeste by er Takengon. Bønnerne har en cupping score på 84,5 og smagsnoter af karamel, brunt sukker og vanilje. Aceh Tengah er beliggende nær bjergkæden Bukit Barisan, der løber langs øen Sumatra – også kendt som Gayo Highlands regionen, opkaldt efter den etniske gruppe Gayo. Området er meget velegnet til kaffedyrkning på grund af højden på 1,350-1,600 meters samt den naturlige vulkanske muld med intakte naturlige skov arealer nært ved. Denne FTO-certificerede (Fairtrade and organic) kaffe kommer fra Gayo Lauser Antara Cooperative, der blev dannet i 2015. Kooperativet består af 466 kaffe farme medlemmer.

Indonesiske kaffebønner

Region: Aceh Tengah
Kvalitet: Sumatra Gayo Mandheling TP, Grade 1
Dyrket i højde: 1.375 MASL (Meters above sea level)
Bønnevariation: Linie S, Boubon, S-288 og Catimor
Høstet: November – februar
Høstemetode: Picking
Bearbejdning: Semi washed
Smagsnoter: mandarin & citrus | herbal notes | karamelliseret | pibe tobak | brunt sukker | vanilje
Cupping score: 84,5 / Acidity: 8 / Body: 8 / Flavour: 7
Certificering: Fairtrade og organic

Mellemristet kaffe fra Indonesien

Indonesisk kaffe er en meget lækker kaffe med en blød og varieret smag. Kaffebønnerne er 100 % Arabica og bønne varianterne brugt er: Linie S, S-288, Catimor og ikke mindst Bourbon. Denne kaffe er høstet mellem november til februar og er fra høsten 2021/22. Indonesisk kaffe er en meget delikat og smagfuld kaffe. Den indonesiske kaffe er lige som Sidamo kaffen fra Etiopien dyrket i vulkansk jord, hvilket giver den nogle unikke karistikaer. Det der dog kendetegner Sidamoen er at den næsten ingen eftersmag har, så er du nysgerrig på kaffe dyrket i vulkansk jord, kan vi anbefale også at tage et kig på den mellemristede Sidamo eller den lysristede Sidamo her.

Fairtrade og økologisk indonesisk kaffe

De indonesiske kaffe bønner fra kooperativet Gayo Lauser Antara Cooperative har 2 certificeringer: Fairtrade og organic. Hos Muus Kaffe rister vi slow roast, som er en nænsom ristemetode, der giver mulighed for at fremhæve flere af kaffe bønnernes naturlige smagsnoter. Vi rister på en hollandsk kafferister fra firmaet Giesen Coffee Roasters.

Køb friskristet indonesisk kaffe

Vi har et bredt sortiment af kaffebønner fra flere dele af verden, og vi får løbende nye kaffe bønner hjem. Følg med på Facebook og Instagram, når vi opdaterer med nye kaffer.
Instagram: @muuskaffe / Facebook: Muus Kaffe