Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt

muus kaffe

Lys Guatemala Finca Oná – Udsolgt

Lysristet kaffe fra Finca Oná. Kaffefarmen er en af Guatemalas ældste med en rig historie, der går helt tilbage til 1890’erne. Denne kaffe har en blomstret sødme med en friskhed fra grape, der giver en rund og harmonisk smag. 100 % Arabica.

69,00 kr.209,00 kr.

Lysristet kaffe fra Guatemala

Friskristet kaffe fra Guatemala dyrket af familien Lippmann i regionerne El Quetzal og San Marcos. Kaffebønnerne er dyrket i en højde på 1.000-1.200 m over havets overflade, og bønnevarianterne er bourbon og caturra. Bønnerne er høstet mellem december og marts, og bearbejdsningprocessen er fully-washed og soltørret. Denne kaffe fra Guatemala har en cupping score på 83,75. Denne kaffe er også meget velegnet til stempelkaffe. Vi har lavet en 3min. video introduktion til stempelkaffe, som kan ses lige her.

Dyrket med omtanke på en af Guatemalas ældste kaffefarme

Finca Oná er en af ​​Guatemalas ældste kaffefarme. Det ligger i El Quetzal, i regionen San Marcos, tæt på grænsen til Quetzaltenango -afdelingen. På de sydlige skråninger af Sierra Madre de Chiapas breder Finca Oná sig over 1.895 hektar frugtbar vulkansk jord. Finca Oná går tilbage til 1890’erne, til Hawley -brødrene: John og Gideon. Fincaen forblev i Hawley -familien i mere end 75 år og blev en vigtig kaffeeksportør fra Guatemala. I 1966 erhvervede hr. Lippmann – også fra en kaffebondefamilie – Finca Oná fra efterkommere af Hawley -brødrene.

En ny æra med flere bæredygtige initiativer.

Lippmann begyndte at plante nye kaffesorter og renovere driftsfaciliteterne. For at lette transporten af ​​kaffe under høsten og lette den menneskelige indsats importerede Lippmann en brugt skilift fra Schweiz og tilpassede den til at transportere kaffekirsen fra marken til den våde mølle. For at dække plantagens elbehov har Finca Oná oprettet sit eget hydrauliske anlæg, drevet af plantagens mange vandkilder og de stejle dale. Finca Oná er selvforsynende på energisiden og producerer vedvarende elektricitet, der dækker de våde og tørre møller, husene og stoleliften!

 Det sociale ansvar i kaffebranchen

Finca Oná har altid fokuseret på at forbedre livskvaliteten for sine medarbejdere. Ud over boligfaciliteter giver det gratis skolegang for alle medarbejderes børn, fra børnehave til 10. klasse. 246 børn går på skolen i 2020.

Bortset fra uddannelse driver Finca Oná også et medicinsk apotek, der tilbyder månedlige vaccinationer, grundlæggende kirurgisk udstyr og et overkommeligt apotek for det omkringliggende samfund. Alle medarbejdere i Finca Oná nyder også godt af gratis sundhedsydelser. Gennem donationer til Fundación Albergue Hermano Pedro støtter Finca Oná et hospice for psykisk- og fysisk handicappede børn.

Miljøvenlig kaffedyrkning i Guatemala

At producere kaffe på en miljøvenlig måde er afgørende for Finca Oná. Blandt andre komposteres cherry pulps og der skabes naturlig gødning deraf. De har plantet mange skyggetræer som Macadamia blandt kaffeplanterne, og de driver bikuber. Finca Oná ligger på mange fuglers trækrute og har også “klassificeret” som naturreservat. Som medlem af Asociación de Reservas Naturales Privadas de Guatemala forpligter Finca Oná sig villigt til at genoprette og beskytte skovene, øge bevidstheden om miljøudfordringer og reducere dens indvirkning på miljøet gennem genbrug

Køb kaffebønner fra Guatemala af den nyeste høst

Følg løbende med på vores sociale medier, når vi får ny kaffe fra Guatemala hjem.
Instagram: @muuskaffe /Facebook: Muus Kaffe