Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt

muus kaffe

Lysristet Congo Kaffe – Udsolgt

Lysristede kaffebønner dyrket af kvindecooperativet Coopade. Kaffen er også kendt som Women’s Peace coffee. Kaffebønnerne har smagsnoter af tørrede figner og soltørrede tomater, som kan fornemmes efter ristning. 100 % Arabica.

69,00 kr.209,00 kr.

Lysristede kaffebønner fra Congo 

Specialkaffe dyrket med stor omtanke af kvindecooperativet Coopade i Congo – Afrika. Disse kaffebønner fra Congo har lækre smagsnoter af tørrede figner, tørret frugt og soltørrede tomater. Denne økologiske kaffe fra Congo er dyrket i en højde på 1904 m over havets overflade i regionerne: Kirindera, Mususa, Butembo og Nord Kivu. Kaffen har en cupping score på 84.25. (Læs mere om hvad cupping score er i vores FAQ lige her). Bearbejdningsprocessen af bønnerne er fully washed og soltørret. Bønnerne er kvalitetskaffebønner af sorten Arabica og bønnevariationerne er bl.a. Blue Mountain, Katwai og Rumangabo.

Kirindera: Women’s peace coffee

2020 er det første år, hvor noget af kaffecooperativet Coopade’s kaffe, produceret udelukkende af kvinder, er blevet adskilt fra resten af cooperativets produktion og markedsført med sin egen identitet. Kaffen sælges med stolthed – stolthed i bønnernes høje kvalitet og de organisatoriske indsatser der har gjort dette muligt.

Lokaliseret mellem grænsen til Uganda, Rwanda and Burundi, Kivu området er hjemsted for kaffe med fantastiske smagsnoter. Imens området er genstand for tilbagevendende konflikter opfordrer et samarbejde mellem kaffefarmene, Farm Africa og  Virunga National Park til fred ved dyrkning af kaffebønner – der bl.a. opfordrer unge mennesker til at arbejde i kaffe branchen og skabe en bedre levevej herigennem. Etableret i 1925 er Virunga National Park den ældste park i Afrika, og i dag et af de sidste refuger for bjerg gorillaen. Samtidig er området også hjem til de truede arter så som savanne elefanter, chimpanser, løver, leoparder og antiloper. Området har også den største diversitet af fugleliv i området.

Hvorfor navnet “Women’s peace coffee”? 

Zawadi Nziavake, en talskvinde fra Coopade udtaler: “På grund af de afskyeligheder der fortsat finder sted i det østlige DR Congo, kan kvinder sige nej til, det der foregår, og især ved at ansætte unge mennesker, kan vi tilbyde dem et alternativ til at melde sig ind i de bevæbnede grupper der destabiliserer Virunga National Park. Vi ønsker at se fred for alle der lever i DR Congo, og især dem der lever på grænserne til nationalparken.”

Køb lysristet kaffe fra Congo

Følg løbende med på vores sociale medier, når vi får nye kaffebønner hjem fra Congo.
Instagram: @muuskaffe / Facebook: Muus Kaffe