Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt

muus kaffe

Lysristet Sidamo Kaffe

Lysristet Sidamo er den mildeste kaffe, vi har i risteriet. Lys Sidamo er en meget speciel kaffe især som lysristet, da den næsten ingen eftersmag har, og den lyse ristning gør at kaffen er meget let. Mange lyse kaffedrikkere foretrækker Sidamo med AeroPress bryggemetoden. De fleste vælger Sidamo’en, fordi de synes om en meget let smagsfornemmelse, som kan virke lidt te-agtig. Den etiopiske bønne er meget mild i forvejen, så denne egenskab bliver forstærket af den lyse rist. Hvis der skal mere fylde på smagen, så er det mere ovre i den lysristede Honduras, som har en mere blød sødme og mere kraftige smagsnoter. Bønnerne er dyrket i rig vulkansk jord, og har meget lette smagsnoter af mandarin og mælkechokolade.  100 % Arabica.

69,00 kr.209,00 kr.

Lysristet Sidamo Kaffe fra Etiopien

Sidamo kaffe fra Etiopien. Beliggende omkring 270 km fra Addis Abeba i den østafrikanske Great Rift Valley, som løber gennem Kenya til Mozambique, blev Sidamo regionen opkaldt efter sine indbyggere. Den rige vulkanske jord giver kaffeplanterne alle de næringsstoffer, de skal bruge for at udvikle en typisk Sidamo cup-profile. I Sidamo dyrkes kaffen udelukkende af små bønder. I en højde der varierer fra 1.550-2.200 meter over havets overflade. Da producenterne er meget små, er de afhængige af deres familier og ansætter næsten ingen høstarbejdere.

Vi har også en anden kaffe fra Afrika, som er en spændende kaffe fra Congo, der er dyrket af kvindecooperativet Coopade. Kaffen er også kendt som Women’s Peace Coffee. Læs mere om vores økologiske kaffe fra Congo lige her. 

Om de lysristede kaffebønner:

Region: Shefina, Dale, Sidamo, SNNPR
Dyrket i højde: 1.850 – 1.950 MASL (Meters above sea level)
Gennemsnitlig regnfald: 900 – 1.100 mm (anno)
Producenter: 1.099 små kaffeproducenter
Vaskestation: Dale-Shefina
Bønnevariation: Heirlooms
Høstet: Oktober – december
Bearbejdning: Fully-washed, sun-dried
Smagsnoter: Blåbær, mandarin, mælkechokolade og blomstret
Cupping score: 84,50
Certificering: Organic EU

Sidamo Organic

Vores Sidamo er produceret af Dale-Sherfina vaskestation. Blandt kaffe dyrker de omkringliggende bønder også majs, enset (en række forskellige bananer) og frugter. Omkring 1.100 kaffebønder bringer deres høst til stationen for at blive behandlet. Den rødbrune frugtbare jord er særdeles velegnet til kaffedyrkning. Kirsebærerne gennemgår en 72 timers gæringsproces i vand, før de lægges på højbede og tørres i 10-12 dage. Vaskestationen lægger særlig vægt på bæredygtighed og har indført sin egen prismekanisme, hvor sporbarhed, kvalitet og bæredygtighed belønnes gennem præmier. Denne bæredygtighedsvurderingsmetode omfatter miljømæssige, sociale og økonomiske kriterier, som sikrer en omfattende tilgang.

Køb lysristede Sidamo bønner fra den seneste høst

Vi deler på vores sociale platforme, når vi får nye kaffebønner hjem fra Sidamo regionen i Etiopien.
Instagram: @muuskaffe / Facebook: Muus Kaffe