Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt
Papua New Guinea kaffe dyrket ved Jimi River, Jiwaka. Mellemristede kaffebønner med smagsnoter af brunt sukker, hibiscus og vinagtige noter. 100 % Arabica. Økologiske kaffebønner dyrket i en højde på 1.600 – 1.900 M.A.S.L. Bearbejdningsprocessen af bønnerne er fully-washed.
Mellem Western Highlands og Chimbu ligger Jiwaka i den frodige dal formet af Waghi floden. I området er kaffe og te er 2 af de store ressourcer for indbyggerne. I det smukke landskab vokser kaffebønnerne i et varmt og fugtigt klima under skygge, hvilket giver en langsom og kompleks modning af kaffebær.
Jimi River Coffee network er en gruppe af kaffe producenter bestående af 703 smallholders, der gennemsnitligt har 0,7 ha hver. De fokuserer på kollektivt at følge: Good Agriculture Practices (GAP). GAP standarden inkluderer socialt miljø men også miljømæssige og økonomiske hensyn så som reducering af vand forbrug, begrænset forbrug af gødning, dyrevelfærd og produktivitet. Disse standarder er sat i værk af UN til at støtte verdens behov frem mod 2050, hvor populationen i verden forventes fordoblet.
Producenterne i Jimi River Coffee network bor i et af de mest isolerede områder i Papua New Guinea. Fjernhed forpligter, kaffe dyrkes og forarbejdes traditionelt og opfylder alle kriterier for økologisk certificering.
Region: Jimi River, Jiwaka
Højde: 1.600 – 1.900 M.A.S.L.
Producent: Jimi River Coffee Network
Bønnevarianter: Bourbon, Blue Mountain og Typica.
Certificeringer: Organic
Flavors: Hibiscus, floral, slightly winey and brown sugar.
Cupping Score: 84,25
Fragance / Aroma: 7,5
Flavour: 8
After-taste: 7,75
Acitity: 7,75
Body: 7,75
Uniformity: 10
Clean cup: 10
Sweetness: 10
Overall grade: 7,75
Følg løbende med på vores sociale medier, når vi får nye økologiske kaffebønner hjem fra Papua New Guinea.
Instagram: @muuskaffe /Facebook: Muus Kaffe
Modtag 1 månedligt nyhedsbrev med de seneste nyheder i kafferisteriet. Nyt om sæsonkaffe, risteprofiler, kaffebønner m.v.
© Muus Kaffe ApS 2023