Økologisk og friskristet – KUN 35 kr. i fragt

muus kaffe

Sidamo Espresso

Oplev en spændende kaffebønne med Organic Sidamo Espresso, som er en velsmagende mørkristet bønne fra Etiopien. Kaffebønnerne er af Arabica varianten Heirlooms. Sidamo Espresso er dyrket i vulkansk jord i en højde på 1.850 – 1.950 M.A.S.L. (Meters above sea level). 100 % Arabica.

69,00 kr.209,00 kr.

Organic Sidamo Espresso

Oplev en spændende kaffebønne med Organic Sidamo Espresso, som er en velsmagende mørkristet bønne fra Etiopien. Kaffebønnerne er af Arabica varianten Heirlooms. Denne velsmagende Sidamo Espresso er en eksklusiv smagsoplevelse med dybe smagsnoter af blåbær og mandarin, der giver kaffen en interessant karakter, når den er mørkristet. Sidamo Espressoen er noget for sig, når det kommer til en spændende kaffe oplevelse, så vi har ikke en anden espresso, der ligner den i karakter og smag. Er du til en blød og lækker espresso er Brasiliansk Espresso en storfavorit, hvorimod Peru Espresso har en lettere spids karakter, imens den Colombianske er kendetegnet ved at være den mørkeste og dybeste espresso, vi har i risteriet.

Sidamo regionen – Et unikt område til kaffe dyrkning

Sidamo regionen er lokaliseret ca. 270 km fra Addis Abeba i det østafrikanske Great Rift Valley. Great Rift Valley er et af de meget velkendte geologiske områder, da det har vulkaner, geysere og hyppige jordskælv, og området er fortsat geologisk aktivt. Området er også præget af variation i højde/dybde grundet fortsatte forskydninger af jordens tektoniske plader. Great Rift Valley stækker sig fra Kenya til Mozambique. Læs mere om Great Rift Valley på National Geographics website lige her.

I Sidamo regionen er der også vulkansk jord at finde, som er den jord, der tilfører kaffebønnerne den velkendte Sidamo Cup-profile, der er kendetegnet ved næsten ingen eftersmag.  I Sidamo dyrkes kaffen stort set kun af mindre kaffebønder, og et andet karaktertræk for området er at kaffebønnerne er dyrket i en højde på 1.550-2.200 meter over havets overflade.

Bønne specifikationer:

Region: Shefina, Dale, Sidamo, SNNPR
Dyrket i højde: 1.850 – 1.950 MASL (Meters above sea level)
Gennemsnitlig regnfald: 900 – 1.100 mm (anno)
Producenter: 1.099 små kaffeproducenter
Vaskestation: Dale-Shefina
Bønnevariation: Heirlooms
Høstet: Oktober – december
Bearbejdning: Fully-washed, sun-dried
Smagsnoter: Blåbær, mandarin, mælkechokolade og blomstret
Cupping score: 84,50
Certificering: Organic EU

Hvilken Sidamo er du til?

Vi rister Sidamo kaffebønnen med hele 3 forskellige risteprofiler, fordi det er en bønne med så bred en variation, at det er en unik smagsoplevelse for hver af de forskellige risteprofiler. Se vores lysristede Sidamo her og den mellemristede Sidamo her.